Početna » Vodič za klađenje » 8 grešaka koje garantuju gubitak na kladionici

8 grešaka koje garantuju gubitak na kladionici

U prethodnom tekstu uputili smo Vas kako da kladeći se postanete što uspešniji. Međutim, naš savet nije potpun ako Vam ne kažemo i koje greške kladioničara treba da izbegavate, ukoliko že- lite postići uspeh.

Ovaj tekst, upravo, govori o tome. Ukoliko nas budete poslušali velike su šanse da postanete uspešan kladioničar. Ako i pogrešite, ne obeshrabruj te se, učite iz njih.

Veliki broj položenih opklada

Jedna od najvećih i čestih grešaka početnika i „rekreativaca“. Online kladionice nude velike mogućnosti za klađenje kako po broju tržišta i sportskih događaja, tako i po broju vrsti opklada. Mnoge to zavede pa dođu na ideju da se arbitražno klade, odnosno postave ulog na sve moguće ishode.

Ovakve igrače kladionice ne vole, jer na duge staze arbitraža donosi dobitak. Zato se često dešava da kladionica kad posumnja na „arbitražu“ igraču ograniči ili čak zatvori račun, kako bi zaštitila svoj profit.

Ako se kladite zabave radi, ovakav oblik klađenja ne mora predstavljati problem. Međutim, ako imate nameru da zarađujete kladeći se, onda to i nije tako dobra ideja. Mnogo je bolje staviti nekoliko promišljenih uloga za koje verujete da imaju vrednost.

„Pravila srca“

Ovo je jedna od najčešćih grešaka kada se kladite na omiljeni tim – ne zato što mislite da će pobediti, već zato što se nadate da će pobediti. Tako, potencijalno, možete izgubiti mnogo novca.

Ukoliko želite ozbiljno da se kladite, emocije morate isključiti prilikom odlučivanja gde da položite opkladu. Ne kažemo Vam da se nikad ne kladite na tim za koji navijate, već da to činite samo onda kada postoje realne šanse da on i pobedi.

„Vađenje“

Još jedna u nizu čestih i štetnih grešaka, gde se gubi zaista puno novca.

Najteže je održati kontrolu nad klađenjem kada se pojavi gubitnički niz. Posebno, ako ste razu- mno igrali. Logika govori da će se on jednom prekinuti, ali Vi ne možete znati kada. Zato ne tre- ba juriti gubitke. Ne treba povećavati uloge, kako bi „poništili“ prethodne gubitke, jer se vrlo lako može desiti da Vam ponestane novca dok ne dođe do preokreta i Vi pobedite.

U tim situacijama važno je ostati pribran i zadržati ulog na razumnom nivou. Ta praksa, veština, zove se bankrol menandžment. Ukoliko želite biti uspešan kladioničar, ovladajte njome.

„Loša sreća“

Ako gubite više opklada u nizu, ne okrivljujte „lošu sreću“. I najbolji kladioničari imaju svoje crne serije, niko stalno ne pobeđuje. Analizirajte svoje poraze i pokušajte naći njihove uzroke, gde ste to grešili.

Pohlepa

Želja da se za kratko vreme i bez rada obogati nikada nije bila strana čoveku. Posle niza pobeda pri klađenju možete pomisliti da želje postaju realnost. Možete tada poželeti opkladu sa visokim ulogom i to nije ništa loše, ali morate biti sigurni u svoju odluku. Morate uračunati i rizik pa videti koliko je ta opklada sigurna.

Ponekad možete postaviti visoki ulog ili položiti opkladu sa visokim koeficijentima, ali samo onda kada mislite da takve opklade imaju visoku vrednost. Velika je verovatnoća, međutim, da Vam takvi ulozi donesu veliki novčani gubitak.

Imajte u vidu da uspešni kladioničari nikada ne idu ovakvim prečicama. Oni postepeno povećavaju svoj budžet za klađenje.

Lenjost

Lenjost je podjednako loša osobina kao i pohlepa. Ako Vam je želja da postanete uspešan kladi- oničar, onda morate izdvojiti vreme za svaku opkladu koju želite postaviti. To ne znači da treba da provedete sate nad jednim ulogom, ali morate znati da obrazložite svaku opkladu.

Ponekad je, možda, dovoljna samo intuicija, ali za stalan napredak potrebno je da istražujete, znate statistiku, poznajete tržišta na kojima se kladite.

Nepoznavanje sporta na koji se kladite

Nije potrebno da budete stručnjak za sport na koji se kladite, ali morate imati određena znanja. Ukoliko to nije slučaj neminovno je da ćete imati gubitke.

Ponavljamo Vam još jednom: opkladu postavljate samo onda kada je možete obrazložiti. To, svakako, nije slučaj ako nemate potrebna znanja na osnovu kojih biste je doneli..

Klađenje i alkohol

Ne kladite se u alkoholisanom stanju. U takvoj situaciji svest Vam je sužena, a mogućnost donošenja loših odluka velika. Iako se ovo podrazumeva, morali smo Vas potsetiti na tu činje- nicu.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati

Morate upamtiti čak i da ste matematički genije sa neverovatnim sportskim znanjem – nećete uvek pobeđivati. To ne znači da ćete biti neuspešni, već samo da ste čovek koji težeći savršenstvu ponekad se i spotakne. Na ovoj stranici daćemo Vam niz korisnih saveta kako bi Vaše klađenje bilo što uspešnije. Bilo da ste početnik ili igrač sa iskustvom ovi saveti biće Vam od koristi. 1. Budite spremni da izgubite Shvatite, čak i kada se kladite na velikog favorita, šanse za dobitak nisu velike. Iznenađenja u sportu su česta. Kada ovo kažemo, ne želimo da Vas obeshrabrimo ili odgovorimo od klađenja, ...

Verovatnoća i vrednost kvote

Upamtite ovu činjenicu i najbolji igrači gube opklade. Ni Vi nećete uvek pobeđivati. Postoji previše varijabli, koje utiču na ishod određenog sportskog događaja. Da biste što češće dobijali morate biti uspešni u pronalaženju „vrednosti“, jednog od najvažnijih aspekata klađenja. U tekstu koji sledi objasnićemo Vam pojam vrednosti i njen odnos prema verovatnoći. Hit Rate tj „Hit stopa“ Ovo je jedan od osnovnih kladioničarskih pojmova. On pokazuje odnos između Vaših osvojenih opklada i ukupno postavljenih opklada. Visok procenat Hita ne garantuje Vam i visok novčani dobitak. Profit Vam ne obezbeđuje broj već kvalitet uspešnih predviđanja. Vrednost kvote određuje kvalitet predviđanja Na ...