Početna » Sistemi za klađenje » Arbitražno klađenje

Arbitražno klađenje

Pre nego što Vas uputimo u osnovna načela Arbitražne strategije, zamolili bismo Vas da pročita- te naš članak „Kako kladionica zarađuje“.

Osnovni princip ovog sistema za klađenje je polaganje uloga na sve moguće ishode. To znači da morate kvote i ulog tako ukombinovati da Vaš dobitak bude približno isti nezavisno od ishoda sportskog događaja. Mnogi od Vas će pomisliti da je na taj način lako steći bogastvo, grešite do mnogo novca možete doći samo strpljenjem u dugom vremenskom periodu.

Kako sistem za klađenje, Arbitraža, funkcioniše

Vrsta sporta određuje koliko ćete uloga za jednu utakmicu položiti – gledajte uvek da se kladite uvek na sportove koji mogu imati samo dva ishoda.

Pronađite 2 kladionice(ili više po potrebi) koje nude različite procene rezultata meča, a potom i proverite da li je razlika dovoljno velika da postoji mogućnost Arbitraže.

Ukoliko ste pronašli Arbitražu, uplatite uloge što pre kako Vam ne bi izmakla.

Kako se stvaraju uslovi za Arbitražu:

Kladionice imaju različite poglede na ishod meča.

Kladionice prilagođavaju kvote radi uravnoteženja sopstvenih knjiga.

Kako da pronađete Arbitražu:

Putem foruma i web portala

Uz pomoć softvera i usluge upozorenja

Ličnim, Vašim, istraživanjem

Najpouzdaniji način da dođete do veoma unosnih Arbitraža je lično istraživanje. Iako taj način oduzima najviše vremena, isplati se. Vaša istraga može dovesti otkrivanja veoma unosnih arbit- raža koje se nigde ne oglašavaju. Istina, moraćete raditi i sve proračune, ali oni nisu zahtevni.

Pozdanje u web portale i forume nije dobro zato što nikada ne možete saznati za najpovoljne arbitraže, jer u diskusijama učestvuju kladioničari, koji gledaju sopstvene a ne Vaše interese.

Softveri će Vas koštati više novca, nego što ćete imati koristi od njih.

Kako da izradite proračune

Osnovni proračuni, koje morate izračunati, ako želite da koristite strategiju Arbitraža su:

Za utvrđivanje da li Arbitraža uopšte postoji

Za utvrđivanje visine uloga, koji treba postaviti

Pored ova dva postoji i proračun potencijalnog profita, koji bi svakako trebalo da uradite. Preduslov za utvrđivanje da li Arbitraža postoji je pronalaženje najboljih kvota na svakom isho- du meča. Kada ste ih pronašli radite proračun za svaku pojedinačnu kvotu – rezultat tog prora- čuna naziva se „Individualni arbitražni procenat“ (IAP – Individual Arbitrage Percentage).

Ovaj proračun radite prema formuli: (1/kvota)×100=IAP (1 u razlomku predstavlja igrača).

Ako bi smo za primer uzeli teniski meč Đoković – Nadal, gde je kvota za Đokovića 1.71, a za Nadala 2.55 onda ti proračuni izgledaju ovako:

(1÷1.71)×100= 58,48% i (1÷2,55)×100=39.21%

Nakon toga, saberite ta dva IAP i ukoliko je procenat manji od 100 postoji mogućnost arbitraže. Što Vam je procenat niži to je potencijalna zarada viša. U konkretnom slučaju ukupni arbitražni procenat (TAP – Total Arbitrage Percentage) je 97.69%. Idealno bi bilo tražiti procenat manji od 98. Ukoliko TAP iznosi 100 i više procenata Arbitraža ne postoji.

Tek sada pristupate proračunu visine uloga. Njega dobijate uz pomoć formule:

(investicija × IAP)× TAP = ulog

Ako je na primer „investicija“ 200€, onda su proračuni za Đokovića i Nadala sledeći:

(200 × 58.48)÷ 97.69 = 119.72€ i (200 × 39.21)÷ 97.69 = 80.27€

Ako sada ove uloge pomnožimo sa kvotama trebali bi dobiti približno istu dobit u oba slučaja:

119.72€ × 1.71 = 204.72€ i 80.27×2.55 = 204.69€

Ukoliko želite izračunati Vašu dobit (bez ukupne sume uloga = investicije) pre polaganja opkla- de, onda ćete to uraditi uz pomoć ove formule:

(investicija ÷ TAP) – investicija = očekivana dobit

Sistem za klađenje Arbitaža – prednosti i mane

Prednosti:

Uz pomoć ove strategije možete stvoriti dobitak bez obzira na ishod sportskog događaja.

Ova strategija nije teška za primenu – kada jednom shvatite osnovni princip uvek ćete znati kako da je primenite.

Mane:

Nećete lako pronaći kvote za Arbitražu.

Treba da uložite mnogo novca da bi ste dobili pristojan dobitak, jer većina Arbitraži nudi povratak između 1% i 3% od ukupnog iznosa uloga.

I kod Arbitraže kladite se sa rizikom: promene kvota (dok oba uloga ne položite, jedna kvota se promeni); ljudska greška (na pr. u proračunu); ograničavanje uloga ili zabrana klađenja (ovo Vam se uvek može desiti ako kladionica shvati da koristite ovu vrstu stra- tegije); otkazivanje klađenja od strane kladionice (to se ponekad dešava, a ako ste već položili obe opklade Vi ulazite u veliki rizik, jer Vam je drugi ulog ostao nepokriven).

Saveti za primenu sistema za klađenje Arbitraža

Kladite se samo na sportove, kog kojih postoji samo dva ishoda. Po našem mišljenju, najbolja je za tenis.

Sami pronađite arbitražne kvote.

Uvek proverite proračune.

Imajte račune u nekoliko online kladionica.

Napravite Arbing tim – kao deo jedne ekipe lakše ćete pronalaziti arbitražne kvote.

Kladionice ne vole Arbitražno klađenje, jer im u dužem vremenskom periodu nanosi šte- tu. Zato one kada posumnjaju na Arbing ili Vam ograniče visinu uloga ili Vam zabrane klađenje.

Veličina uloga zavisi samo od Vas i Vaših finansijskih mogućnosti.

Koliko ćete novca zaraditi zavisi od nekoliko faktora: veličine Vašeg budžeta, broj prona- đenih Arbitraža i od arbitražnog procenta. Možete očekivati da Vam se na mesečnom ni- vou vrati 15 – 25 % Vašeg budžeta, ali pod uslovom da se maksimalno posvetite klađenju.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

Parlay strategija za klađenje

Parlay strategija podrazumeva višestruke opklade na jednom ulogu. Opkladu dobijate samo ako su sve prognoze na datom ulogu tačne u suprotnom gubite opkladu. Ubraja se među osnovne sisteme klađenja, a zbog svoje jednostavnosti, budžeta kojeg sami od- ređujete i malog rizika pogodna za početnike u klađenju. To je sistem pozitivne progresije. Kako Parlay funkcioniše? Suština ovog sistema je reinvestiranje dobitka, tj. da Vam dobit jedne opklade služi kao ulog za drugu, druge za treću itd. Na listiću ne bi trebalo da imate vise od tri događaja jer se sa poveća-njem broja događaja drastično povećavaju i Vaše šanse da pogrešite. Ipak, ...

Moneyline strategija za klađenje

Pretstavljamo Vam još jednu strategiju – moneyline. Koristi se za klađenje na pobedu. Moneyline kvote za favorite su predstavljene negativno, a za autsajdere pozitivno. To znači da kada se kladite na favorite kvota govori koliko treba da uložite da biste osvojili 100$, dok kad se kladite na autsajdera, kvota pokazuje dobit na uloženih 100$. Pretvaranje moneyline u decimal- ne kvote kada se kladite na pobednika vršite tako što ulog delite sa decimalnim koeficijentom, dok kod opklade na slabiju ekipu ulog množite sa decimalnim koeficientom. Moneyline strategija Sve moneyline opklade iskazane su verovatnoćom, koju dobijate uz pomoć formule: rizik/povratak = verovatnoća ...