Početna » Sistemi za klađenje » Back – Lay opklada

Back – Lay opklada

Predstavljamo Vam jednu od najpopularnijih strategija, koja Vam može doneti lepe dobitke, ali koju možete igrati samo na Betfair –u, online kladionici. Iako početnicima deluje veoma kompli- kovano, ustvari je vrlo jednostavna. Njena suština je u trgovini kvotama između 2 igrača.

Za početak objasnićemo Vam dva osnovna pojma:

Back – klasična opklada na pobedu određene ekipe ili ukoliko odigrate X – na nerešen ishod meča.

Lay – kladite se da neka ekipa neće pobediti.

Kako igra funkcioniše

Ukoliko u fudbalskom meču Partizan – Crvena Zvezda, postavite back opkladu na pobe- du Partizana, samiodređujete kvotu i visinu Vašeg uloga koeficijent i čekate da neko na Vašu ponudu odgovori sa lay opkadom. Kada se i desi opklada se smatra sklopljenom.

U slučaju da Partizan pobedi Vi dobijate, a Vaša dobit biće jednaka proizvodu Vašeg uloga i kvote, umanjenog za 5%, koliko je provizija kladionice. Ukoliko Partizan ne pobedi, osoba koja se kladila protiv Vas, dobija Vaš ulog.

Ukoliko ste pak položili lay opkladu na Partizan, tada igrate ulogu kladionice i objavljujete svoju kvotu kao i cifru koju biste želeli dobiti – to je osnovna razlika između back i lay opklade (kod back opklade upisujete visinu uloga, a kod lay opklade Vam Betfair izračunava ulog na osnovu Vaše izražene želje dobitka i kvote koju ste postavili). Opklada je i ovde sklopljena ako neki drugi igrač odgovori na nju.

Ukoliko Partizan pobedi vi gubite iznos jednak proizvodu Vašeg željenog dobitka i kvote umanje- ne za iznos željenog dobitka. Ukoliko Partizan ne pobedi, Vi dobijate novac one osobe koja je prihvatila opkladu – tačno onoliko koliko ste i tražili (proizvod uloga, koji je odredio Betfair i koeficijenta koji ste odredili Vi).

Vrlo jednostavno, ali i uzbudljivo zar ne?

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

Moneyline strategija za klađenje

Pretstavljamo Vam još jednu strategiju – moneyline. Koristi se za klađenje na pobedu. Moneyline kvote za favorite su predstavljene negativno, a za autsajdere pozitivno. To znači da kada se kladite na favorite kvota govori koliko treba da uložite da biste osvojili 100$, dok kad se kladite na autsajdera, kvota pokazuje dobit na uloženih 100$. Pretvaranje moneyline u decimal- ne kvote kada se kladite na pobednika vršite tako što ulog delite sa decimalnim koeficijentom, dok kod opklade na slabiju ekipu ulog množite sa decimalnim koeficientom. Moneyline strategija Sve moneyline opklade iskazane su verovatnoćom, koju dobijate uz pomoć formule: rizik/povratak = verovatnoća ...

Kelly kriterijum strategija klađenja

Kelly kriterijum možete koristiti u više oblika kockanja, ne samo kod sportskog klađenja. Cilj joj je da svede na minimum mogućnost gubitka celog budžeta. To je, ustvari, matematička formula koja će Vam pomoći da odredite visinu uloga odnosno da li treba ili ne da polažete opkladu. Ona uzima u obzir ukupan iznos kladioničarskog budžeta i visi- nu očekivanog dobitka. Kako bi ste na odgovarajući način primenili formulu morate uključiti i procenu verovatnoće pobede uloga. To neće biti lako za Vas. Verovatnoća se ne može tačno od- rediti zbog velikog broja varijabli, ali je Vi možete preciznije odrediti. Kelly kriterijum formula ...