Početna » Sistemi za klađenje » Fibonacci sistem za klađenje

Fibonacci sistem za klađenje

Jedan od osnovnih kladioničarskih sistema, koji Vama kao početniku pruža mogućnost da nauči- te kako da upravljate svojim budžetom i pruža Vam izvesnu sigurnost.

To je sistem zasnovan na pozitivnoj progresiji, koji za veličinu uloga koristi prvih 8 cifara Fibona- cijevog niza (1,2,3,5,8,13,21,34). Ovaj sistem podnosi 8 uzastopnih promašaja nakon čega se vraća na početak. Svaki broj niza predstavlja jednu stepenicu. Funkcioniše tako da kada gubite penjete se jednu stepenicu, a kada dobijate vraćate se dve stepenice. Na taj način pokrivate gubitke dve prethodne stepenice.

Sa ovim sistemom mala je mogućnost velikih gubitaka, ali je i mala zarada.

Postoji varijanta ovog sistema gde se umesto vraćanja dve stepenice unazad vraćate samo jed- nu, tako dobijate šansu za veću zaradu (sporije se spuštate ka početnom ulogu), ali je i rizik zna- tno veći.

Prednosti i mane ovog sistema

Prednosti:

Ulog Vam brzo ne raste.

Jednostavan je za primenu.

Uči Vas kako da rukujete svojim bankroll -om, tj. Budžetom za klađenje.

Mane:

U slučaju većeg gubitničkog niza – očekuje Vas veliki finansijski gubitak.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

Parlay strategija za klađenje

Parlay strategija podrazumeva višestruke opklade na jednom ulogu. Opkladu dobijate samo ako su sve prognoze na datom ulogu tačne u suprotnom gubite opkladu. Ubraja se među osnovne sisteme klađenja, a zbog svoje jednostavnosti, budžeta kojeg sami od- ređujete i malog rizika pogodna za početnike u klađenju. To je sistem pozitivne progresije. Kako Parlay funkcioniše? Suština ovog sistema je reinvestiranje dobitka, tj. da Vam dobit jedne opklade služi kao ulog za drugu, druge za treću itd. Na listiću ne bi trebalo da imate vise od tri događaja jer se sa poveća-njem broja događaja drastično povećavaju i Vaše šanse da pogrešite. Ipak, ...

Moneyline strategija za klađenje

Pretstavljamo Vam još jednu strategiju – moneyline. Koristi se za klađenje na pobedu. Moneyline kvote za favorite su predstavljene negativno, a za autsajdere pozitivno. To znači da kada se kladite na favorite kvota govori koliko treba da uložite da biste osvojili 100$, dok kad se kladite na autsajdera, kvota pokazuje dobit na uloženih 100$. Pretvaranje moneyline u decimal- ne kvote kada se kladite na pobednika vršite tako što ulog delite sa decimalnim koeficijentom, dok kod opklade na slabiju ekipu ulog množite sa decimalnim koeficientom. Moneyline strategija Sve moneyline opklade iskazane su verovatnoćom, koju dobijate uz pomoć formule: rizik/povratak = verovatnoća ...