Početna » Vodič za klađenje » Kako funkcioniše online klađenje

Kako funkcioniše online klađenje

Ukoliko želite postati uspešan kladioničar morate znati mnogo toga. Međutim, da biste se upustili u klađenje potrebno je da ovladate osnovama klađenja. Najpre treba da shvatite kako ono funkcioniše. Bez brige – jednostavno je.

Opklada nastaje kada dve strane imaju suprotstavljene poglede na ishod nekog sportskog događaja i svaka svoj stav podupre novcem. Opkladu dobija, odnosno novac druge strane onaj ko tacno predvidi rezultat meča.

Naravno, možete se kladiti i sa prijateljem. Ali, ovde govorimo o javnoj opkladi, odnosno, o opkladi između kladionice i igrača, Vas. Trenutak kada kladionica prihvati opkladu je čin njenog polaganja.

Osnovni elementi opklade

Selekcija – je Vaše mišljenje o ishodu meča.

Ulog – je novac koji uplaćujete kladionici u trenutku polaganja opklade.

Kvota – pokazuje koliko će Vam kladionica morati da plati, ako date tačnu prognozu rezultata meča.

Primer opklade

Da bismo Vam lakše objasnili koristićemo se primerom.

Pretpostavimo da se sledeći vikend igra derbi u fudbalu Partizan – Crvena Zvezda i da Vi postavite Moneyline izglede +100 na pobedu Partizana. To znači da ćete dobiti onoliko novca koliki Vam je ulog. Preciznije rečeno, ako Vam je ulog 10€ u slučaju pobede Partizana osvajate 20€, a u slučaju poraza gubite ulog.

Nadamo se da ste uz pomoć ovog primera shvatili suštinu klađenja.

Kako funkcioniše online klađenje

„Princip je isti, sve su ostalo nijanse“, kaže stih jedne popularne pesme i ujedno je veoma precizan i najjednostavniji odgovor na pitanje iz naslova.

Osnovna razlika između online i klasičnog klađenja je u načinu polaganja opklade. Klasično sportsko klađenje podrazumeva da prošetate do kladionice ili telefonom nazovete kladioničara, dok se online klađenje odvija na internetu. Sve ostalo je isto i online kladionice određuju kvote, primaju opklade i isplaćuju dobitke.

I još da dodamo…

Prilikom klađenja morate voditi računa o vrsti opklade, kao i o Vašim šansama za dobitak, izraženim preko vrednosti kvota.

Ove aspekte klađenja objasnićemo Vam u tekstovima koji slede.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

8 grešaka koje garantuju gubitak na kladionici

U prethodnom tekstu uputili smo Vas kako da kladeći se postanete što uspešniji. Međutim, naš savet nije potpun ako Vam ne kažemo i koje greške kladioničara treba da izbegavate, ukoliko že- lite postići uspeh. Ovaj tekst, upravo, govori o tome. Ukoliko nas budete poslušali velike su šanse da postanete uspešan kladioničar. Ako i pogrešite, ne obeshrabruj te se, učite iz njih. Veliki broj položenih opklada Jedna od najvećih i čestih grešaka početnika i „rekreativaca“. Online kladionice nude velike mogućnosti za klađenje kako po broju tržišta i sportskih događaja, tako i po broju vrsti opklada. Mnoge to zavede pa dođu na ...

8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati

Morate upamtiti čak i da ste matematički genije sa neverovatnim sportskim znanjem – nećete uvek pobeđivati. To ne znači da ćete biti neuspešni, već samo da ste čovek koji težeći savršenstvu ponekad se i spotakne. Na ovoj stranici daćemo Vam niz korisnih saveta kako bi Vaše klađenje bilo što uspešnije. Bilo da ste početnik ili igrač sa iskustvom ovi saveti biće Vam od koristi. 1. Budite spremni da izgubite Shvatite, čak i kada se kladite na velikog favorita, šanse za dobitak nisu velike. Iznenađenja u sportu su česta. Kada ovo kažemo, ne želimo da Vas obeshrabrimo ili odgovorimo od klađenja, ...