Početna » Saveti za klađenje » Kladjenje uživo i 3 činjenice koje morate znati

Kladjenje uživo i 3 činjenice koje morate znati

Ako volite da gledate sportske prenose, ako volite uzbuđenje, ako volite da rizikujete i ako ste sigurni u svoje znanje o sportu, onda je klađenje uživo pravi izazov za Vas.

Sve ovo već znate, rekli smo Vam. Ali, mnogo toga Vam još uvek moramo reći. Cilj ovog teksta je da Vam skrene pažnju na činjenice, koje možda znate a možda i ne – upamtite ih.

Kako, zaista, izgleda kladjenje uživo

Organizuje ga virtuelna kladionica, a dešava se u realnom vremenu.

Sve relevatne informacije, koje dobijate na web stranici se redovno ažuriraju (trenutni rezultat, proteklo vreme, žuti i crveni kartoni itd). Na ekranu u svakom trenutku imate podatak koji je događaj ili više njih u toku, vrste opklada koje su Vam na raspolaganju i Vaš listić.

Mogućnosti za klađenje su Vam neograničene. Možete igrati na jednu, dve ili sistem opklada. Pod sistemom se podrazumeva 3 ili više položenih opklada. Važno je napomenuti da sistem opklada postoji i onda kada tipujete događaje iz različitih sportova.

Igračima se preporučuje da uživo prate događaje na koje se klade. Ukoliko nema televizijskog prenosa možete gledati i putem Live Streaming-a. Iako je Live Streamng sve popularniji, jer na njemu utakmice gledate bez bilo kakvih prekida (na pr. zbog reklama), morate se informisati o uslovima njegovog korišćenja. Većinu utakmica možete pratiti besplatno ili uz minimalne troškove, ali postoje i izuzeci gde je pretplata obavezna, poput Premier League.

Druga preporuka svima Vama koji želite da učestvujete u uživo klađenju je da istovremeno pratite dešavanja na više online kladionica. To je potrebno kako bi ste videli reakcije kladionica na događaje na terenu i mogli pravovremeno da odreagujete.

Morate uvek imati na umu da bez obzira na uzbuđenje tokom trajanja meča, ne smete se prepustiti emocijama. Ukoliko želite biti pobednik morate po strani ostaviti emocije i razmišljati, ma koliko to teško bilo, „hladne glave“.

Za sve vrste klađenja, a posebno klađenje uživo potrebna je dobra informisanost. Istražujte o igračima i ekipama, meč statistike… Ovi podaci mogu za Vas biti presudni, prilikom donošenja odluke gde i kako da uložite novac.

Ukoliko dođe do prekida meča ili trke istog trenutka prekida se i klađenje. Kvote se brišu, a ulozi povlače. Povlačenjem uloga sprečavate mogućnost da ga trajno izgubite. Prekid u klađenju obično nastaje zbog dosuđenog jedanaesterca, postignutog gola ili dodeljenog crvenog kartona. Klađenje se nastavlja kad i igra na terenu i to isticanjem novih kvota i postavljanjem novih uloga. Nove kvote odražavaju novonastalu sitiuaciju u meču.

Kako da izaberete sport na koji ćete se kladiti

Odgovor na ovo pitanje morate dati Vi i samo Vi. Mi Vas možemo samo uputiti kako da dođete do tog odgovora. Ključ leži u odgovoru na dva pitanja:

Koji sport najbolje poznajete?

Koji oblik klađenja želite da praktikujete?

Ima uspešnih kladioničara, koji i bez poznavanja sporta, opklade polazu samo na osnovu praće- nja statistike i trendova. Međutim, uvek je bolje izabrati sport koji dobro poznajete, jer ste onda dobro upoznati i sa faktorima, koji utiču na rezultat meča i lakše procenjujete sve aspekte op- klade. Poznavanje sporta daje Vam i dozu sigurnost, ako ste početnik u klađenju, osećaj da zna- te šta radite.

Nemojte se kladiti na vise od dva sporta, mali je broj ljudi koji dobro poznaje veliki broj sporto- va. Ovde bi se moglo primeniti jedno žensko pravilo “manje je vise”. Nije šala lakše ćete doći do uspeha ako se kladite na jedan ili dva sporta, koje “u prste” znate.

Drugi značajan factor je Vaš odgovor na pitanje kako želite da se kladite: na favorite ili pre sve- ga, analizirajući statistiku i aktuelne podatke… Suština je da izaberete sport, koji će se uklapati u Vaš željeni stil igre, mada uvek možete izabrati stil klađenja prema svom omiljenom sportu.

Da biste postali uspešan kladioničar uživo savetujemo Vam da:

 1. Uvek se držite predviđenog budžeta, čak i onda kada dobijate.
 2. Ako ne možete donositi brze odluke ne kladite se uživo.
 3. Ne potpadajte pod emocije.
 4. Proverite pravila – na primer: šta će se desiti u slučaju autogola.
 5. Kladionice prate obrasce. One reaguju brzo na promene tokom meča, kako ne bi dale prednost igraču. Zato morate podjednako pažljivo pratiti i tok meča i ponašanje više kladionica. Pravovremena reakcija je najbitnija za veliki dobitak.
 6. Koristite promocije koje su u toku. Uz pomoć njih možete uvećati Vaš novac ili povratiti izgubljeni.
 7. Koristite bonuse kako bi popravili svoj saldo.
 8. Proverite informacije o ulozima – postoje li ograničenja, kako se uplaćuju…
 9. Ne treba uvek podržati favorita.
 10. Azijski hendikep se koristi kada treba odrediti kvotu za izrazitog favorita.
 11. Obavezno pročitajte ažuriran prikaz događaja.
 12. Budite uvek informisani: ko igra, ko je povređen, ko je dobio crveni karton… Pratite statistiku.
 13. Upoznajte dobro tržište na kojem se kladite.
 14. Nikad ne koristite „vađenje“, odnosno propalu opkladu ne pokušavajte da pokrijete novom kontraopkladom velike su šanse da ćete samo uvećati gubitak.
 15. Ne plaćajte za savete kladionici.
 16. Proverite vremenske uslove, ukoliko oni utiču na održavanje meča.
 17. Kladionice nisu banke – nemojte držati previše novca na računu.
 18. Alkohol i klađenje ne idu zajedno.
 19. Ne pozajmljujte novac da biste se kladili.
 20. Ne jurite gubitke. Ukoliko uđete u gubitnički niz, prekinite igru.
 21. Učite iz svojih i tuđih grešaka.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

4 brza koraka do klađenja uživo

Klađenje je klađenje, bez obzira da li se kladite u virtuelnom ili stvarnom svetu. Uvek će opkladu činiti: izbor, ulog i kvote. Razlika je, dakle, mesto klađenja – gde polažete opkladu. Prvi put kada je polažete online – kladili se uživo ili ne – proći ćete ova 4 ko- raka: 1. Izabrati online kladionicu Imate mogućnost da se registrujete kod više kladionica, iskoristite je. 2. Registrovati se kod online kladionice i otvoriti račun To je vrlo jednostavna procedura. Od Vas se traži da date svoje osnovne lične podatke: ime i prezime, datum rođenja, adresu stanovanja i e-mail. Naravno, izabraćete i ...

Da li i zašto se kladiti na više online kladionica istovremeno?

Odgovor na ovo pitanje je: Da, apsolutno, ako to odgovara Vašim potrebama. Mnogi kladioničari se bezrazložno vezuju za samo jednu online kladionicu, nemojte biti među njima. Nijedna online kladionica nije savršena, uvek ćete nečim biti nezadovoljni i ne postoji nijedan razlog zašto biste sebi uskraćivali bilo koju potrebu (kladioničarsku) zbog osećaja nesi- gurnosti najčešće izazvanog strahom od virtuenog sveta. Da li biste to činili u stvarnom svetu ili biste tražili novo mesto za klađenje? Ne samo da nema potrebe da se ustručavate, već Vam korišćenje više online kladionica istovre- meno može doneti i znatnu korist kao kladioničaru, naravno govorimo o ...