Početna » Sistemi za klađenje » Moneyline strategija za klađenje

Moneyline strategija za klađenje

Pretstavljamo Vam još jednu strategiju – moneyline. Koristi se za klađenje na pobedu.

Moneyline kvote za favorite su predstavljene negativno, a za autsajdere pozitivno. To znači da kada se kladite na favorite kvota govori koliko treba da uložite da biste osvojili 100$, dok kad se kladite na autsajdera, kvota pokazuje dobit na uloženih 100$. Pretvaranje moneyline u decimal- ne kvote kada se kladite na pobednika vršite tako što ulog delite sa decimalnim koeficijentom, dok kod opklade na slabiju ekipu ulog množite sa decimalnim koeficientom.

Moneyline strategija

Sve moneyline opklade iskazane su verovatnoćom, koju dobijate uz pomoć formule:

rizik/povratak = verovatnoća

Povratak je jednak dobitku (dobit + ulog). Ako uzmemo za primer NBA utakmicu između Celtics –a i Grizzlies –a, gde su kvote za Celtics –240 a za Grizzlies 210, onda će verovatnoća za ova dva tima biti:

Celtics –240 je rizik 240$ do osvojenih 100$, povratak je 240$ +100$ = 340$ je povratak; 240/340 = 0,7059, tj. verovatnoća je 70. 59% za pobedu.

Grizzlies 210 je rizik 100$ do 210$, povratak je 100$ + 210$ =310$; 210/310 = 32.36% za pobedu.

Sledeće što treba da uradite je da uklonite VIG, odnosno maržu kladionice.

Ukoliko saberete prethodno izračunate procente, videćete da je njihov zbir veći od 100 (70.59% + 32.36 % =102.95%). Razlika između zbira i 100 je marža kladionice, odnosno VIG. U konkretnom slučaju VIG je 2.95%, a biste ga uklonili potrebno je da ukupno tržište podelite sa svakom verovatnoćom i svaki od rezultata pretvorite u Moneyline kvote.

70.59 / 102.95% = 68.57% i 32.36% / 102.95 = 31.43% kada se sada saberu procenti zbir iznosi 100%, što znači da je VIG uklonjen. Sada treba da izvršite konverziju u kvota i dobićete sledeće rezultate: Celtics – 218 i Grizzlies 218!

Nadamo se da ste shvatili naše objašnjenje i da ćete sada moći s većim uspehom da tumačite postavlje- ne kvote. Moneyline je, uglavnom, vezan za američki sport i kladionice, ali Vam je njegovo poznavanje neophodno ukoliko želite da se kladite na američki fudbal ili NBA.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

Parlay strategija za klađenje

Parlay strategija podrazumeva višestruke opklade na jednom ulogu. Opkladu dobijate samo ako su sve prognoze na datom ulogu tačne u suprotnom gubite opkladu. Ubraja se među osnovne sisteme klađenja, a zbog svoje jednostavnosti, budžeta kojeg sami od- ređujete i malog rizika pogodna za početnike u klađenju. To je sistem pozitivne progresije. Kako Parlay funkcioniše? Suština ovog sistema je reinvestiranje dobitka, tj. da Vam dobit jedne opklade služi kao ulog za drugu, druge za treću itd. Na listiću ne bi trebalo da imate vise od tri događaja jer se sa poveća-njem broja događaja drastično povećavaju i Vaše šanse da pogrešite. Ipak, ...

Kelly kriterijum strategija klađenja

Kelly kriterijum možete koristiti u više oblika kockanja, ne samo kod sportskog klađenja. Cilj joj je da svede na minimum mogućnost gubitka celog budžeta. To je, ustvari, matematička formula koja će Vam pomoći da odredite visinu uloga odnosno da li treba ili ne da polažete opkladu. Ona uzima u obzir ukupan iznos kladioničarskog budžeta i visi- nu očekivanog dobitka. Kako bi ste na odgovarajući način primenili formulu morate uključiti i procenu verovatnoće pobede uloga. To neće biti lako za Vas. Verovatnoća se ne može tačno od- rediti zbog velikog broja varijabli, ali je Vi možete preciznije odrediti. Kelly kriterijum formula ...