Početna » Kladionica » Prenosi uživo Livestream
Tablet in hand, soccer stadium

Prenosi uživo Livestream

Ukoliko je klađenje uživo Vaš izbor, onda je gledanje prenosa sportskih događaja ne samo Vaša strast nego i obaveza.

Ukoliko nemate televizijski prenos sportskog događaja, na koji se kladite, ili Vam je nedostupan: sportski paketi kablovskih televizija znaju biti skupi – uvek ga možete gledati putem Live Strea- ming-a. To je sve popularniji način gledanja sportskih prenosa, a jedna od glavnih njegovih prednosti je znatno manji broj prekida prenosa (na primer, zbog reklama).

Morate se, međutim, informisati o uslovima njegovog korišćenja. Većina web portala ovu uslugu pruža besplatno ili uz minimalne troškove, ali postoje i izuzeci gde je pretplata obavez- na, poput Premier League.

Sport broj 1 na svim live stream portalima je fudbal, a razlika među njima ogleda se u kvantitetu (broju liga) i kvalitetu prenosa. Pored fudbala na ovim portalima najčešće ćete naći košarku, tenis, američki fudbal, golf, bejzbol, konjske trke, Formulu 1…

Cilj ovog teksta je da Vam preporuči web portale koji nude kvalitetne i, uglavnom, besplatne sportske prenose i za čije gledanje nisu Vam potrebni nikakvi dodaci osim Adobe Flash Player ili ponekad AceStream i SopCast.

Naša preporuka za Vas temelji se na dva osnovna kriterijuma: kvalitetu prenosa i broju sporto- va. Izdvojili smo 8 web portala, koje ćemo Vam i ukratko predstaviti.

SportLEMON.tv – jedan od najvećih i najjednostavnijih web portala za uživo prenose. Ovde možete pronaći skoro svaki sportski događaj, potrebno je samo da izaberete sport i vremensku zonu. Broj stream –ova po prenosu je velik. Neke utakmice se mogu pratiti i uz pomoć spoljnih softvera. Reklama na portalu ima, ali one ne ometaju prenos.

Stream2watch.co – portal, koji pored uživo prenosa ima i uživo TV. Potrebna Vam je registracija na portalu, koja je besplatna. Odličan kvalitet prenosa, pokriva sve velike sportove, a jedina negativna kritika na njegov račun je veliki broj reklama.

3pmstream.com – dobro poznat portal za direktne sportske prenose. Poznat je i pod imenom „Stream hunter“. Opšti utisak je dobar: veliki izbor sportova, kao i stream –ova po utakmici. Mana portala je veliki broj reklama.

Livetv.sx – jedan od manjih live stream portala, kojeg obeležava odličan dizajn, funkci- onalnost, prevod na srpski jezik, rezultati uživo, arhiva, fan klub i forum. Pokriva veliki broj sportskih događaja i takmičenja. Broj stream –ova po utakmici je velik, posebno, kada su u pitanju popularni mečevi.

Allsport-live.net – jedan od najboljih portala za besplatne sportske prenose. Kako mu i samo ime kaže trude se pokriju sve sportske događaje pa su prirodno usmereni na međunarodni sport, a ne lokalni. Pored direktnih sportskih prenosa možete uživo pratiti i rezultate, isto tako na portalu imate mogućnost korišćenja prevoda na više stranih jezi- ka, među kojima je i naš.

Rojadirecta.com – kvalitet usluga ovog portala je visoko ocenjen na mnogim forumima, mada prvi utisak o njemu ne govori tako. Kada otvorite stranicu pomislićete da oni ne- maju šta da Vam ponude. Međutim, na portalu postoji dobra ponuda sportova, kao i kvalitet prenosa. Najbolji kvalitet prenosa ćete postići uz pomoć softvera Acestream ili SopCast. Broj stream –ova po utakmici može da varira od 1 do 10. Portal, takođe, poseduje i forum.

Laola1.tv – portal je specifičan po tome što preko njega možete pratiti uživo prenose, manje popularnih sportova: odbojke, rukometa, hokeja na ledu, stonog tenisa i nekoliko fudbalskih liga. Dakle, više pažnje poklanjaju kvalitetu nego popularnosti sporskog događaja ,koji prenose.

Bet365.com – jedna od najboljih online kladionica, pruža Vam i uslugu besplatnog pre- nosa uživo. Obavezna je registracija na portalu, koja je, takođe, besplatna.

Najbolji softveri za gledanje sportskih prenosa

Već smo Vam rekli da je koršćenje Acestream i SopCast softvera ponekad neophodno kako bi kvalitet sportskog prenosa bio zadovoljavajućeg kvaliteta, a sada ćemo Vam ih ukratko predsta- viti.

Sopcast – jedan od najboljih softvera za emitovanje ili gledanje online vizuelnih i audio sadržaja. Iako se koristi i za uživo TV, radio i slične prenose, ipak se najčešće koristi za prenos uživo sport- skih događaja. Vrlo stabilan softver, jedan od najboljih za korišćenje peer to peer tehnologije i besplatan. To je razlog što, uglavnom, gdegod postoji uživo prenos sportskih događaja, postoji i opcija koišćenja Sopcast –a. Instaliranje ovog softvera je vrlo jednostavno, a preporučujemo Vam da je preuzmete preko njegovog zvaninog portala. Na stranicama Rojadirecta.me ili Live- tv.sx možete pronaći Sopcast linkove.

Acestream – je noviji softver za realizaciju prenosa, koji je vrlo brzo postao popularan na web stranicama, koje sportske prenose nude. To je kombinacija peer to peer i torrent tehnologije i teoretski bi trebao biti savršen, mada se u praksi ponekad dešavaju greške. Instalacija je malo komplikovanija od Sopcast –a, ali to ne bi trebalo da Vam predstavlja problem, jer postoje na internetu brojna objašnjenja.

Koristite softvere za emitovanje prenosa, jer je prenos znatno stabilniji, boljeg kvaliteta i s ma- nje reklama.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

Sportsko klađenje

Ako želite da se online i(li) uživo kladite, a ne možete da se oslobodite sumnji vezanih za pouz- danost i bezbednost ovog oblika klađenja – pročitajte ovaj tekst. Online kladionice nastale su tokom 90 –tih godina XX veka, uporedo sa razvojem interneta. U početku internet prevare su bile česte. I danas su mnogi skeptični u vezi online deponovanja no- vca i klađenja, ali bez razloga. Pouzdanost isplate dobitaka i bezbednost ličnih podataka Vam kod online kladionica zagarantovani. Da je reč o ozbiljnim i legalnim kompanijama dovoljno Vam govori podatak da su neke od njih prisutne i na berzama. Iako postoje ...

Kritički osvrt na sportske kladionice online

Web portal „Kladionica uživo“ vodi računa da preporuke, koje Vam daje, uistinu jesu najbolje online kladionice. Rangiranje smo izvršili u nekoliko kategorija, kako bi Vam olakšali pronalaže- nje adekvatnog izbora. Još jednom Vas uveravamo da su naše preporuke sigurne, ugledne i onli- ne kladionice s kojima ćete imati samo pozitivna kladioničarska iskustva. Ipak, jasno nam je da mnogi od vas žele da sami istraže kladionice pre nego što se odluče za jednu ili više njih. I Vama, koji ste se odlučili za samostalno istraživanje, nudimo pomoć u vidu recenzija naših preporuka. Recenzije sadrže sve informacije, koje su Vam potrebne za ...