Početna » Vodič za klađenje » Šta treba znati o kvotama

Šta treba znati o kvotama

Klađenje ne možete razumeti, ako ne razumete šta su kvote ili koeficijenti. Oni Vam ukazuju da li imate interes da položite opkladu na određeni događaj ili ne. Mogućnosti Vašeg dobitka izračunavate kombinacijom Vašeg uloga i kvota.

U tekstu koji sledi pokušaćemo da Vam objasnimo šta su kvote, koju ulogu igraju, koje vrste kvota postoje, ali i zašto se razlikuju od kladionice do kladionice.

Šta su kladioničarske kvote

Kvota je jedan od osnovnih kladioničarskih pojmova. Imaju dve funkcije: prvo da pokažu visinu potencijalnog dobitka i drugo da ukažu na verovatni ishod događaja. Da pojasnimo visina kvote u trenutku kada uplatite ulog, govori kolikom dobitku možete da se nadate – što je veća kvota to je veći potencijalni dobitak, S druge strane visoka kvota govori i da su vam male šanse da dobijete opkladu. Visina kvote opada što je ishod opklade izvesniji.

Na primer: ako se kladite na teniski meč u kome igra teniser broj 1 na ATP listi i 150. rangirani teniser, veća je verovatnoća da će pobediti broj 1. Kvota na pobedu prvog tenisera biće manja, a na pobedu 150 -og biće veća.

Vrste kvota

Postoje 3 različite vrste (formata) kvota i to:

Moneyline/ Američka – kvota je prikazana kao negativan ili pozitivan broj. Negativan broj pokazuje potrebnu visinu Vašeg uloga za dobitak od 100$, dok pozitivan broj govori o visini dobitka na ulog od 100$.

Decimalna – kvota je izražena kao jedan pozitivan broj, uglavnom, sa dva decimalna mesta. Broj pokazuje koliki će Vam biti ukupni dobitak, uključujući osnovni ulog (ako Vam je kvota 2,25 na 1€ uloga dobijate 2,25€). Ove kvote postale su standard za online kladionice.

Britanska – kvota je predstavljena razlomkom (zove se još i frakcionalna kvota): imenilac je Vaš ulog, a delilac Vaš dobitak.

Isti meč – različite kvote, različite kladionice

Ono što morate upamtiti kvote nisu egzaktna kategorija. Njihova visina zavisi od procene na ishod meča određene kladionice. Na tu procenu umnogome utiče visina ukupno uplaćenog uloga na konkretnom tržištu.

Zato uvek imajte u vidu da visina kvote ne odražava uvek pravu verovatnoću ishoda događaja.

Dakle, ako možete tačno prognozirati ishod sportskih događaja možete ostvarivati profit. Ne kažemo Vam da je to lako, već da kombinujući Vaše sportsko i kladioničarsko znanje sigurno ostvarujete uspeh.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

8 grešaka koje garantuju gubitak na kladionici

U prethodnom tekstu uputili smo Vas kako da kladeći se postanete što uspešniji. Međutim, naš savet nije potpun ako Vam ne kažemo i koje greške kladioničara treba da izbegavate, ukoliko že- lite postići uspeh. Ovaj tekst, upravo, govori o tome. Ukoliko nas budete poslušali velike su šanse da postanete uspešan kladioničar. Ako i pogrešite, ne obeshrabruj te se, učite iz njih. Veliki broj položenih opklada Jedna od najvećih i čestih grešaka početnika i „rekreativaca“. Online kladionice nude velike mogućnosti za klađenje kako po broju tržišta i sportskih događaja, tako i po broju vrsti opklada. Mnoge to zavede pa dođu na ...

8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati

Morate upamtiti čak i da ste matematički genije sa neverovatnim sportskim znanjem – nećete uvek pobeđivati. To ne znači da ćete biti neuspešni, već samo da ste čovek koji težeći savršenstvu ponekad se i spotakne. Na ovoj stranici daćemo Vam niz korisnih saveta kako bi Vaše klađenje bilo što uspešnije. Bilo da ste početnik ili igrač sa iskustvom ovi saveti biće Vam od koristi. 1. Budite spremni da izgubite Shvatite, čak i kada se kladite na velikog favorita, šanse za dobitak nisu velike. Iznenađenja u sportu su česta. Kada ovo kažemo, ne želimo da Vas obeshrabrimo ili odgovorimo od klađenja, ...