Početna » Vodič za klađenje » Verovatnoća i vrednost kvote

Verovatnoća i vrednost kvote

Upamtite ovu činjenicu i najbolji igrači gube opklade. Ni Vi nećete uvek pobeđivati. Postoji previše varijabli, koje utiču na ishod određenog sportskog događaja.

Da biste što češće dobijali morate biti uspešni u pronalaženju „vrednosti“, jednog od najvažnijih aspekata klađenja. U tekstu koji sledi objasnićemo Vam pojam vrednosti i njen odnos prema verovatnoći.

Hit Rate tj „Hit stopa“

Ovo je jedan od osnovnih kladioničarskih pojmova. On pokazuje odnos između Vaših osvojenih opklada i ukupno postavljenih opklada. Visok procenat Hita ne garantuje Vam i visok novčani dobitak. Profit Vam ne obezbeđuje broj već kvalitet uspešnih predviđanja.

Vrednost kvote određuje kvalitet predviđanja

Na primer: Ako ste u prvom kolu US OPEN -a 2013. u 1. kolu igrali na favorite, Vaša Hit stopa bila je skoro 80% (od njih 19 prošlo je u 2. kolo 15 -torica), ali ste završili u minusu. Da pojasnimo: Prosečna kvota na favorita za taj dan iznosila je 1,25 – to znači da ako ste na svaki meč stavili po 10 $ ukupna zarada od 15 pogodaka bila 187,5 $, uključujući ulog. Čista zarada bez uloga iznosila je 37,5 $, ali vi ste istovremeno i izgubili 4 opklade po 10 $.

Verovatnoća kvote i klađenje

Pojam „Verovatnoće“ se može definisati kao mera kojom se utvrđuje kolike su šanse da se nešto desi. Verovatnoća se izražava u vidu postotka i u decimalnom obliku između 0 i 1 (0 prikazuje nemoguć, a 1 siguran ishod).

U mnogim okolnostima verovatnoću možete precizno izračunati, ali to nije slučaj i sa klađenjem. Preciznu verovatnoću na ishod sportskog događaja nemoguće je utvrditi. To nije u stanju da uradi ni igrač ni kladionica. Vi možete izračunati samo približne šanse na ishod meča, kao što kladionica daje kvote koje odražavaju relativnu verovatnoću ishoda.

Ukoliko želite da pobedite kladionicu potrebno je da razumete verovatnoću i očekivane vrednosti.

Verovatnoća i očekivana vrednost

Matematičko izračunavanje verovatnoće i vrednosti je jednostavno. Verovatnoću računate kada 1 podelite sa decimalnom kvotom, a vrednost uz pomoć formule:

(verovatnoća dobitka × očekivani dobitak) – (verovatnoća poraza × ulog).

Vrednost će Vam se na kraju iskazati kao pozitivna, negativna ili 0. Ukoliko Vam je konačni rezultar 0 to ukazuje da je prikazana verovatnoća dobitka prilično realna. Ipak, kladionice u svakoj kvoti imaju i deo sopstvene dobiti. S toga je potrebno da korigujete verovatnoću za +/- 5%, koliko iznosi njihova provizija.

Polažete opkladu na onaj događaj koji u konačnom proračunu ima pozitivnu vrednost. Ono što morate na osnovu svog sveukupnog znanja sami odrediti je da li u kalkulaciji povećavate ili smanjujete ponuđenu procenu verovatnoće.

Vrednost i verovatnoća kvota – rezime

Ne zaboravite ove tri činjenice:

Hit stopa nije toliko važna, jer morate uzeti u obzir i vrednosti njenih opklada. Ne vredi Vam ništa i da pogodite 80% uplaćenih opklada, ako u konačnom zbiru imate negativan skor.

Verovatnoća dobitka, koju prikazuju kladionice ne odražava uvek stvarnu verovatnoću mogućih ishoda. Uvek imajte na umu da je u okviru kvote i marža kladionice. Uz to, kla- dionice znaju da kvotama navode igrače na zaključak da su izgledi za dobitak veći nego što zaista jesu.

Procena vrednosti uloga je odličan način da odlučite gde ćete se kladiti, ali Vam ne ga- rantuje uspeh. U teoriji opkladu treba položiti samo ako ima pozitivnu vrednost, ali vrednost je subjektivna kategorija. Izrada opklade će se pokazati uspešnom, ako su i Va- ša opažanja tačna.

Utvrđivanje prave vrednosti nije lako. Ako to uspete u dužem neprekidnom vremenskom nizu, verovatno je da ćete postati uspešan igrač. Za ovaj posao potrebno Vam je svo Vaše znanje iz određenog sporta, statistike i analize podataka i strategije klađenja.

Ostavite odgovor

x

Proverite takođe

8 grešaka koje garantuju gubitak na kladionici

U prethodnom tekstu uputili smo Vas kako da kladeći se postanete što uspešniji. Međutim, naš savet nije potpun ako Vam ne kažemo i koje greške kladioničara treba da izbegavate, ukoliko že- lite postići uspeh. Ovaj tekst, upravo, govori o tome. Ukoliko nas budete poslušali velike su šanse da postanete uspešan kladioničar. Ako i pogrešite, ne obeshrabruj te se, učite iz njih. Veliki broj položenih opklada Jedna od najvećih i čestih grešaka početnika i „rekreativaca“. Online kladionice nude velike mogućnosti za klađenje kako po broju tržišta i sportskih događaja, tako i po broju vrsti opklada. Mnoge to zavede pa dođu na ...

8 top saveta koje novi kladioničari moraju znati

Morate upamtiti čak i da ste matematički genije sa neverovatnim sportskim znanjem – nećete uvek pobeđivati. To ne znači da ćete biti neuspešni, već samo da ste čovek koji težeći savršenstvu ponekad se i spotakne. Na ovoj stranici daćemo Vam niz korisnih saveta kako bi Vaše klađenje bilo što uspešnije. Bilo da ste početnik ili igrač sa iskustvom ovi saveti biće Vam od koristi. 1. Budite spremni da izgubite Shvatite, čak i kada se kladite na velikog favorita, šanse za dobitak nisu velike. Iznenađenja u sportu su česta. Kada ovo kažemo, ne želimo da Vas obeshrabrimo ili odgovorimo od klađenja, ...